Kløver-Skolen

Besøg på Kløver-Skolen

Amatør-Astronomisk Forening blev den 8. april inviteret af Kløver-Skolen i Sønderborg for at indlede deres Naturvidenskabsfestival i hele uge 19 med et foredrag om arbejdet i foreningen. Ca. 55 meget interesserede elever var med til dette foredrag. Vi er altid glade for muligheder som denne for at kunne præsentere vores hobby.

 

Se flere billeder

 

 

Gal med galakser

Johan Fynbo, formand i Astronomisk Selskab og professor ved Niels Bohr Instituttet, fortalte om, hvad galakser egentlig er for en størrelse, hvilke typer der findes, og hvorfor han bare er vildt fascineret af dem. 108 galakse-glade fandt vejen til KUC for at høre denne foredrag.

Se billeder fra arrangementet

 

 

Skibelund nymaanetraef

Nymånetræf Skibelund

DMI havde gode nyheder for os: for en gangs skyld viste himlen sig som den skal - uden skyer! Nymånegruppen har sat teleskoperne ud, gæsterne kom på besøg og fik en rundvisning blandt teleskoperne og kunne Jupiter og andre planeter og konstellationer. Karsten Madsen holdt foredrag om NASAs Pioneer- og Voyager missioner, som trak besøgende til naturskolen. Det var en fantastisk aften sammen med vores gæster og vi har besluttet at gentage arrangementet.

Se billeder fra vores nymånetræf

 

Besøg fra rummet

I dette foredrag svarer Michael J.D. Linden-Vørnle blandt andet på spørgsmål som: Er liv naturligt og hyppigt forekommende i universet? Hvad er liv egentlig, hvordan opstår det og udvikler sig? Er det muligt at høre svage radiosignaler fra civilisationer som vores egen, hvis de findes derude i Mælkevejens mylder af stjerner?

Se billeder fra Michaels foredrag

 

Meteorer.jpg

Meteorer på nattehimlen

I perioden 7.-17. december kan man opleve meteorsværmen Geminiderne, hvis vejret tillader. Danmarks Naturfredningsforening arrangerer derfor i samarbejde med AAF en tur til Lysnet, der er det højeste punkt i Favrskov og ligger fjernt fra bymæssig bebyggelse, så vi kan få en god udsigt til fænomenet. Det bliver samtidig en god naturoplevelse i den mørke vinternat.

Plakat 60x80 1(2)

Plakater fra AAF fotogruppen

I anledning af vores udstilling på Kolding Bibliotekerne i uge 12 -2015 har vi fået lavet et par plakater, hvilke vi gerne vil vise jer. Plakaterne kan også købes - du understøtter dermed AAFs fremtidige aktiviteter.