Nyheder

Se hvad der sker i vores forening - måske vil du gerne være en del af fællesskabet?

Mobirise

En (på godt jysk) træls start på sæsonen...

21. Oktober 2020: Den aktuelle Corona-udvikling går desværre i den forkerte retning - skærpede restriktioner, aflyste møder, mundbind og desinfektionsmidler i diverse farver og dufte ser ud til at blive (forhåbentlig kun midlertidigt) en del af vores hverdag. Restriktionerne rammer selvfølgelig også vores forening.

Bestyrelsen har i dag holdt et møde for at drøfte tiltag for foreningens aktiviteter i de kommende måneder, og vi er blevet enige om at aflyse alle arrangementer med fysisk fremmøde til og med den 31. december 2020. Det betyder, at både nymånetræf og astrofysikundervisningen ikke finder sted på denne side af året. Vi fortsætter dog vores online-møder i astrofoto-gruppen.

Bestyrelsen er igen indkaldt den 9. december 2020 for en ny evaluering af situationen. Lad os håbe at smittetrykket i landet falder hurtigst muligt, så vi igen kan komme til at dyrke vores hobby – i fælleskab!

  

Mobirise

Dark Sky Park Mandø projekt

Juni 2020: Vi har nået en væsentlig milepæl i vores projekt, partnerskabs-aftalen mellem Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet og Esbjerg Kommune er på plads.

Projektgruppen er i gang med at formulere ansøgningen til IDA og der bliver regelmæssig foretaget lysmålinger tre steder på øen.

Den 19. juni kommer Dr. Andreas Hänel fra Tyskland i forbindelse med den kommende certificeringsproces til Mandø. Han vil foretage supplerende lysmålinger, fortælle om sit arbejde i faggruppen Dark Sky fra VdS (Vereinigung der Sternfreunde) og give Dark Sky Park Mandø projektgruppen sidste gode råd til færdiggørelsen af ansøgningen.

  

Mobirise

Dato for generalforsamling er sat

Juni 2020: Vores næste generalforsamling er sat til torsdag den 27-08-2020 fra kl. 19:00 til 22:00 på KUC i Kolding. Invitationen til vore medlemmer følger via mail. 

Vi glæder os til jeres deltagelse.

Mobirise

Vores månedlige astrofoto-møder går online

Juni 2020: Coronakrisen tvang os til det, men som så mange andre har også vi i foreningen opdaget, at Skype faktisk ikke er et dårligt redskab til at holde vores fotomøder.

Da krisen ikke er helt overstået endnu har vi besluttet, at vores månedlige astrofoto-møder i den kommende sæson bliver til online-møder.

Som ikke-medlem er man velkommen til at deltage i medlemsmøderne et par gange, inden man beslutter sig for, om man vil melde sig ind i foreningen. Vi sender gerne et mødelink, hvis vi bliver opmærksomme på, at nogen er interesserede. Skriv en mail til: astrofoto@aaf.dk 

Mobirise

Planlagt tur til DTU Space

Februar 2020: Foreningen planlægger en efterårstur til DTU Space, Institut for Rumforskning og -teknologi.

Michael Linden-Vørnle, Cand.scient. og ph.d. i astrofysik, vil gerne vise os rundt på sin arbejdsplads og svare på vores spørgsmål.
Efterfølgende er der også planlagt et besøg af Planetariet.

(Image credit: Kragh & Berglund) 

Mobirise

Ny Dobson til foreningen

September 2019: På sidste generalforsamling blev besluttet, at bruge en del af opsparingen til at købe en dobson, som skal bruges til vores nymånetræf men også kan lejes af foreningens medlemmer.

Der er dannet en gruppe, som har ansvar for købet.

Mobirise

Dark Sky Park Mandø Projekt

Februar 2019: Amatør-Astronomisk Forening er blandt en række samarbejdspartnere af Esbjerg Kommune, som arbejder på højtryk til at få Mandø certificeret til Skandinaviens anden Dark Sky Park.

Et virkeligt spændende projekt!

Site was created with Mobirise