Amatør-Astronomisk Forening blev stiftet i 1973 ved afslutningen af et 2 års-aftenhøj skolekursus, hvor Knud Strandbæk forelæste over emnet Astronomi. Ved afslutningen af dette kursusforløb foreslog Knud, at man dannede en forening for at vedligeholde kontakten.

Efter en stiftende generalforsamling i august blev der herefter indkaldt til en generalforsamling, hvor vedtægter og valg til bestyrelsen blev foretaget.

I dag tæller foreningen ca. 40 medlemmer, som primært kommer fra Region Syd, men har medlemmer over stort set hele landet og i udlandet.

AAF holder 8 til 10 møder årligt, hertil kommer observationsaftener, foredrag på KUC, Kolding og ture til planetarier og andre steder, der har interesse for os amatørastronomer.

AAF arrangerer i samarbejde med Astronomisk Selskab solformørkelsesrejser, som bliver tilbudt til foreningsmedlemmer og offentligheden.

Én gang om året besøger vi vores venneforening "Sternenwelt Vogelsberg" i det tyske Stumpertenrod, hvor vi sammen holder nymånetræf og udveksler viden. Men det sociale kommer ikke for kort − udflugter om dagen i nærliggende områder og hyggelige aftener sammen med vores tyske venner hører lige så meget til foreningslivet, som det faglige.

Har vi vakt din interesse for vores hobby, har du spørgsmål til køb af udstyr eller omkring teknikken i forbindelse med købet, vil du tage et kig i himlen sammen med os eller vil du måske være en del af vores fællesskab? Send en mail til næstformand Henrik Schneider. Han vender tilbage med svar på dine spørgsmål og aftaler et eventuelt møde med dig.